FORR ALL MANKIND (2019-2026)

For all mankınd bilim kurgu dizisi..

5.sezon ile fınal yapan dizi soğuk savaş çağında uzay yolculuğu yarışına  ters bir açıdan bakıp acaba böyle olsaydı nolurdu sorusunu soruyor..mesela ilk aya ruslar  ayak basıyor gibi..

ciddi politik ve teknolojik konusu ile türe bizi doyuruyor..

final sezonunda daha çok mars ve politika ağırlıklı olsa da ufak bir sürprizle noktalıyor..

izleyicinin bilim kurgudan beklentisine göre hoşlanıp hoşlanmayacağınız size kalmış..

dizinin final bölümünün hemen ardında rus tarafını anlatan star city isminde spin off dizisi de başladı bunu da ekleyelim..

diziye puanım

10/8

Dizi aleminde hak ettiği yaygınlığı bulamamış, ama seyredenlerden hakettiği ilgiyi görmüş bir dev yapım (bence).  

Yavaş yavaş başlayan aile ilişkilerinden, iki süper gücün (ABD ve SSCB) uzay yarışına odaklanan politik derinlikten, drama, uzaydan hafifden bilim kurguya geçen, ağır ama ilgiyi kaybettirmeden uzun yıllara yayılan son derece gerekçi bir öykü. Ağır yapımlar genel geçer tarafından sevilmez, çünkü beynin ödül merkezine değil entellektüel yerlerine hitap ederler. Ağır olmasının sebebi sindirmekteki zorlu sürecin hesaba katılmasındandır.

Aile ilişkileri saçma sapan Amerikan aile ilişkilerinden çok daha gerçekçi, politik gelişmeler, o derin soğuk savaşın bütün iniş ve çıkışlarını taşıyor, bilim kurgu denecek bir yer bulamayabilirsiniz çünkü olan kurgu sanki bugün olabilirmişcesine doğal. 7 yıl ve 5 sezondan sonra son bir 6. sezonla final yapacak muhtemelen gelecek yıla (belki bir sonrakine).

Daha ölüsü kaldırılmadan bir spinoff sürdüler, Star City, Rus tarafını anlatıyor. Bakalım asıl dizinin ağırlığı altında ezilecek mi, kendi rüştünü ispatlayacak mı ?

Geleneksel not vermede notum 10/8.5.. (9 versem mi acaba?)

senebaşı 5.sezon final diye duyurdular şimdi 6.sezonda final yapacak diye yazdılar..hem buna sevindim hem star city'nin kalitesine sevindim..