HACKS(2021-2026)

2021 Yılında yayına başlayan dizi bu sene 5.sezonu ile final yaptı..

vegas kumarhanelerinde standup yapan eski bir komedyen kadının inişli çıkışlı hayatında ona hem senarist hem arkadaş olan genç birkadınla arkadaşlığını  konu alıyor..

ilk sezondan sonra büyük beğeini toplayan dizi hatırı sayılır ödülleri de topladı..

son sezon ise hem komedi hem duygusal açıdan zirve yaptığı bir sezondu ve deborah vance bu zirvede efsaneler arasına adını yazdırmış oldu..

diziye genel puanım

10/9

En sonda söyleyeceği en başta söyliyeyim, ben diziyi izlemedim. E, ne arıyorsun derseniz bir kişisel itiraf bir de yardımcı olabilir diye bir ek yapacağım.

Seyretmekten uzak durduğum konular var (istisnaları oluyor elbet), mafya konuları, ortaçağ tarihi,  gençlik konuları, westernler (John Wayne dönemi hariç), ve ne kadar cinsiyetçi gözükse de başrolünün kadın olduğu dizi/filmler. Bu yüzden Hacks e hiç bulaşmadım ama etrafdan hep olumlu yorumlar aldım. Merak etsem de dizi de sezonlar geçtiği için yetişemem diyerek gene uzak kaldım. Şöyle kenara koyup bir ara izlerim mezarlığına atmak istiyorum ama bakalım.

Alttaki yazıyı, daha geniş bir fikir verir diye ekliyorum. Spoiler var elbette, ona göre seyretmeyenlerde bakabilir ama etkilenirim diyenler bakmasın.

Bir diziden çok daha fazlası: Hacks’e veda

ephobia der ki:

En sonda söyleyeceği en başta söyliyeyim, ben diziyi izlemedim. E, ne arıyorsun derseniz bir kişisel itiraf bir de yardımcı olabilir diye bir ek yapacağım.

Seyretmekten uzak durduğum konular var (istisnaları oluyor elbet), mafya konuları, ortaçağ tarihi,  gençlik konuları, westernler (John Wayne dönemi hariç), ve ne kadar cinsiyetçi gözükse de başrolünün kadın olduğu dizi/filmler. Bu yüzden Hacks e hiç bulaşmadım ama etrafdan hep olumlu yorumlar aldım. Merak etsem de dizi de sezonlar geçtiği için yetişemem diyerek gene uzak kaldım. Şöyle kenara koyup bir ara izlerim mezarlığına atmak istiyorum ama bakalım.

Alttaki yazıyı, daha geniş bir fikir verir diye ekliyorum. Spoiler var elbette, ona göre seyretmeyenlerde bakabilir ama etkilenirim diyenler bakmasın.

Bir diziden çok daha fazlası: Hacks’e veda

böyle dizilere de ihtiyaç var..hacks gibi ted lasso gibi rooster gibi four season gibi..hem güldüren hem duygulandıran arada kısa hayat dersleri veren sevgi dizileri..hacks hariç diğerlerinden hoşlandıysan bundan da zevk alırsın diye düşünüyorum..