Popüler konuların daha ulaşılabilir olması

Merhaba, bu sefer bir hata (artık kolay kolay denk gelmiyor, yönetim sağolsun) değil öneri önermesi.

Sayın Heisenberg bir hevesle yazılar yazıyor (motivasyon), sayesinde bizde eklemeler yapma olanağı buluyoruz. Evet üstte son konular kısmında bunlar çıkıyor ama ben bu yazıların forum kaynağı neresi diye arama yaptığımda çıplak gözle bir türlü bulamadım, en tepedeki link takibinden yerini tespit edebildim.  Bazı konular popülerse (sık uğranılıyorsa) bence daha göz önünde olmalı. Bu arada bu konu "dizi yorumları" diye ayrı bir başlık olarak kendi yerine sahip olursa daha işlevsel olabilir diye düşünüyorum (+bir de film yorumları).

Dayanamadım bir de konuya fiziksel açıklama getirdim sn. Heisenberg adına :

Heisenberg'in belirsizlik prensibi
 Heisenberg (1926)
Bir elektronun yerini tespit edebilmek için dalga boyu kısa olan ışınlara ihtiyaç vardır. Bu ışınlar da enerji paketlerinden (fotonlardan) ibaret olduğundan, elektrona çarparak onun yerini değiştirirler (Compton olayı). Elektrona çarparak onu etkilememesi için fotonları çok küçük ve dalga boyu uzun olan ışınların kullanılması gerekir. Bu suretle elektronun hareketinde önemli bir değişme olmayacaktır. Fakat uzun dalgalı ışınlar kuvvetli bir görüntü sağlamadığından, ancak çok belirsiz bir görüntü elde edilir. Şu halde, bir elemanın yerini tespit etmek mümkün değildir. Genel ifadeyle; birbirine bağlı iki büyüklük aynı anda, yüksek duyarlılıkla ölçülemez (birinin ölçülmesindeki duyarlılık arttıkça diğerinin ölçülmesindeki duyarlılık azalır). Enerji-zaman, açısal konum-açısal momentum, konum- momentum bu fiziksel büyüklükler olup, bu iki büyüklüğün ölçüm hatalarının çarpımı Planck sabitine büyükeşittir.